+33 4 92 57 22 35

info@sivas.com

IETS VOOR IEDEREEN

Activiteiten

Er is veel te doen en te bekijken rond Sivas. We sommen hier een paar op.

Maar vergeet niet te ontspannen en naar de stilte op Sivas te luisteren.

Wandelen

De bergachtige omgeving leent zich bij uitstek voor tochten van een dag of langer. Op de Domaine zijn diverse wandelroutes beschikbaar.

Er zijn tochten mogelijk voor alle niveaus; van kortere wandelingen langs bergbeekjes die ook voor kinderen leuk zijn, tot meerdaagse wandelingen langs een Randonnee.


Een paar ideeën:

Lac de Peyssier

een wandeling van 4 uur van Le Saix naar Lac de Peyssier via een smalle gorge.

Le Buëch

een korte wandeling langs de rivier de Buëch en Aspres.

Sauvas

een wandeling van enkele uren naar een bron door de bossen en hooggebergte.

Angeles

een wandeling en tocht via een indrukwekkende gorge.

Jubéo

een mooie picnic-plek in een wilde omgeving. Er kan een rondtocht gemaakt worden langs verlaten dorpjes en wilde riviertjes.

Dévoluy

Een lange wandeling in het hooggebergte. Wellicht is er nog sneeuw te zien.


Kijk op ons Wikiloc-account voor meer wandelingen.

MEER WANDELINGEN

Cyclisme

La Domaine is een goed beginpunt voor wielertochten, hetzij over de weg of op wilde paden.

Routes

Er zijn een aantal routes te doen vanaf de gîtes. Volg de borden maar.

Cols

Voor de klimmers zijn er een aantal cols te vinden, zoals de Col de Noyer in de Dévoluy of de Col de Carabes in de Drôme. Of doe een rondje over de Col du Verniers voor het ontbijt.

De klassieken

Wat verder weg (reserveer een dag) zijn de bekende cols als de Ventoux en de Alpe d'Huez te vinden. Deze cols zijn in de zomer een aantal dagen gereserveerd voor wielrenners.

Zwemmen

Le Petit Buëch

Vlakbij Veynes stroomt een koel riviertje met stenenstrandjes, waar veel mooie plekjes te vinden zijn om lekker te zonnen en te spelen. Het snel stromende water is uitermate geschikt om je op mee te laten voeren met bootje of band, en er zijn ook al heel wat dammen in gebouwd. Bij de laatste controle van het rivierwater in Frankrijk, is deze rivier (de Buëch) nog schoon en zuiver bevonden.

Plan d'Eau d'Iscles - Veynes

Eveneens bij Veynes is het Plan d'Eau d'Iscles: een zwemmeer(tje) met diep water, prachtig omgeven door de bergen. Hier zijn zonveldjes met her en der bomen voor de nodige schaduw, een waterglijbaan , een waterfietsenverhuur en een restaurantje met terras. Zwem bijvoorbeeld eens een keer naar het eilandje in het midden van het meer! De rivier en het plan d'eau zijn gratis toegankelijk.

Het water loopt op de meeste plaatsen geleidelijk af van ondiep naar dieper water, en is zeer geschikt voor kleine kinderen om te spelen.

Plan d'Eau de la Germanette - Serres

Ook bij Serres is een heerlijk zwemmeer aangelegd, dat wat meer de sfeer van een buitenbad uitstraalt. Ruime grasvelden rondom, een restaurant en natuurlijk een geweldig uitzicht.

Lac Serre Ponçon

Lac Serre Ponçon is het grootste stuwmeer van Frankrijk, met kristalhelder turcoois water en vele baaitjes en strandjes om te zwemmen en te spelen. Hier kunt u ook surfen, zeilen en met motorbootjes varen. Er vaart een rondvaartboot voor een uitgebreide, mooie tocht en er is een museum over de techniek van stuwdammen en het opwekken van stroom. Het Lac ligt op ongeveer 45 minuten van Sivas.

Dorpjes

Veynes

Voor onze dagelijkse boodschappen gaan we naar Veynes. Er zijn drie supermarkten en verschillende bakkers. Maar bezoek ook het oude gedeelte van het dorp, of the spoorwegmuseum. Op donderdagochtend vindt de markt plaats in de hoofdstraat.

Serres

Gebouwd tegen de rotsen heeft Serres veel kleine straatjes en van alles te zien. Niet missen! De markt is zaterdagochtend, er zijn verschillende restaurants en cafés.

Laragne

Er zijn verschillende supermarkten te vinden, maar vooral de grote markt op donderdagochtend. En vergeet niet om door te rijden naar de Gorges de Méouge.

Orpierre

Dit dorp is een centrum voor bergbeklimmers. Kijk naar hun activiteiten vanaf één van de twee terassen.

Lokale produkten

Bezoek de markten om lokale produkten te vinden. (woensdag: Gap; donderdag: Veynes, Laragne; zaterdag: Serres, Gap, Sisteron). En bezoek de kleine winkeltjes in Veynes en Serres.

probeer het volgende:

Tourtons

Gevulde deegkussentjes, of zoet, of hartig. Te eten met een groene salade. Versgemaakte tourtons zijn op de markten te vinden.

Geitenkaas

Geitenkaas is bij uitstek een lokaal product: op elke markt zijn verschilledende productenten te vinden. Een goed moment om deze kaas eens te proberen.

Biologisch brood

Er zijn verschillende biobakkers te vinden. Hun brood is te vinden op de markten, bij kleine winkeltjes of zelfs bij de bakkerij.

Honing

De imker uit Oze plaatst zijn bijenkasten op ons terrein. Hij produceert berg- en lavendelhoning.

Nature

Fauna

Maybe a badger or deer will visit you in the evening. And if you wake early you might see swines, foxes or even wolves. Have a walk in the Dévoluy to see (and hear) the marmosets.

And keep your eyes (and ears) out for the birds and insects. Some 50 bird species have been seen around the holiday homes.

Flora

We most like the large variety of orchids that can be found on the terrain. But there is also wilde thyme, rosemary and lavender, which is really indicative of the Provence, to be found.

Only this part of the Hautes-Alpes has Lavender fields. Visit the distillery in La Faurie.