+33 4 92 57 22 35

info@sivas.com

Vrijstaande Vakantiehuizen

OUR LOCATION

Het beste van de Alpen en de Provence

In een weids dal in de Hautes Alpes ligt Domaine de Sivas met zijn drie vrijstaande vakantiehuizen. Omringd met prachtige bergen, begroeit met bossen, straalt het een grote rust en schoonheid uit. De Domaine beslaat 70 hectare grond, veelal bos, maar ook ravijntjes, wandelpaden en akkers.

Rond Les Balayres, Le Poème en La Lavandole is veel priveterrein met zitjes in zon en schaduw.Het zuivere water komt van een bron, de eigen bijen maken heerlijke honing en er is volop fruit voor jam van eigen bodem. De moestuin biedt verse produkten voor onze vegetarische Table d'Hotes. Een prachtige plek om te spelen en uit te rusten, 's nachts naar de overweldigende sterrenhemel te kijken, een wandeling te maken, de orchideeën te bekijken, naar de uilen te luisteren en dat boek eindelijk eens te lezen.

La Ferme Les Balayres

Les Balayres is het hart van de Domaine, met z'n zuidelijke, landelijke uitstraling. Vroeger woonde hier een boerengezin dat met name leefde van de opbrengst van de boomgaarden. Nu is het een sfeervol vakantiehuis dat plaats biedt aan 8 huurders..

Prijs:

Vanaf € 80,- per nacht

BEKIJK EN RESERVEER

Le Poème

Le Poème is een charmant zomerhuisje in zuidelijke sfeer met volop privé terrein. Het huisje heeft een entréé, een badkamer, een slaapkamer en een woonkamer met keukenblok. Rondom is er veel ruimte om te spelen, te zonnen of in de hangmat een dutje te doen.

Het vakantiehuis biedt plek aan 2 personen.

Prijs:

Vanaf € 63.00 per nacht

BEKIJK EN RESERVEER

La Lavandole

La Lavandole is een charmant klein vakantiehuis voor 2 personen. De lichte woning bestaat uit drie ruimtes: een woonkamer, een eet-/slaapkamer en een badtoren. De huiskamer heeft een glaswand met weids uitzicht. Er is een keukenhoek waar u alles vindt om lekkere mediterrane maaltijden te bereiden.

Prijs:

Vanaf € 51.- per nacht

BEKIJK EN RESERVEER

IETS VOOR IEDEREEN

Activiteiten

Er is veel te doen en te bekijken rond Sivas. We sommen hier een paar op.

Maar vergeet niet te ontspannen en naar de stilte op Sivas te luisteren.

Wandelen

We wandelen zelf veel en kunnen je advies geven over het nivau, de lengte of speciale karakeristieken van veel wandelingen.

BEKIJK

Zwemmen

Er zijn vele mogelijkheden om te zwemmen in de bergriviertjes en meertjes. Er is een mooi zwemmeer vlakbij.

BEKIJK

Dorpjes

Bezoek de charmante zuidelijke dorpjes, hun boerenmarkten en lokale zomeractiviteiten.

BEKIJK

Natuur

De Hautes-Alpes zijn bekend voor hun welbehouden natuur. Je kan genieten van de adembenemende landschappen en grote variëteit aan zoogdieren, insecten, planten, bloemen en kruiden.

In het voorjaar groeien op de Domaine een twintig verschillende orchideeënsoorten en zijn een 6o-tal vogelsoorten gespot.

BEKIJK

Lokale produkten

In de Hautes-Alpes bestaat een ruim aanbod van lokale, veelal biologische, kleine productenten van kazen, cakes en biscuits, fruit, kruidentheeën en andere lokale specialiteiten. Vaak zijn ze op de boerderij te bezoeken.

BEKIJK

Fietsen

Overal om ons heen zijn er fietsmogelijkheden: er is zelfs één voor de deur. In de zomer zijn er dagenwaarbij de cols zijn gereserveerd voor de wielrenner: geen ander verkeer is dan toegstaan.

BEKIJK

Over ons

U bent te gast bij Inge Kamerbeek en Arnaud Leene. We zijn halverwege 2002 op de Domaine de Sivas komen wonen. Na jaren binnen en buiten de universiteit aan onderzoek te hebben gewerkt, besloten we dat het tijd werd ons leven op een ander niveau voort te zetten. We waren bereid Nederland achter ons te laten; we wilden in Frankrijk verder.

De rust en ruimte hier, de prachtige bergen en de grootse natuur laten ons steeds weer rijk voelen. Niet voor niets hebben we de Bijeneter als symbool gekozen; kleurrijk. vrij, speels en moeiteloos vliegen ze hier elke zomer rond. Ook met de moeilijke kanten van het leven weten ze wel raad. Ze eten (zoals de naam al doet vermoeden...) bijen, en het gif van één bij kan al dodelijk voor een vogel zijn. Door de angel tegen een boomtak af te wrijven voorkomen ze dit gevaar!

In ons leven hier staan de ontvangst en een heerlijk verblijf voor onze gasten voorop. Daarnaast organiseren we steeds meer activiteiten voor onszelf en anderen, zoals Tai Chi lessen, open therapeutendagen, bijeenkomsten om de seizoenen te vieren, e.d.

Ook cursusgroepen zijn zeer welkom op Sivas; sfeer, ruimte, inspiratie en privacy volop om lekker te werken, en we koken graag vegetarische maaltijden voor groepen in zuidelijke sfeer!

Inge and Arnaud

ONZE DIENSTEN

Vraag ons

Gastentafel

Twee keer per week bieden we een vegetarische gastentafel aan voor geïnteresseerden. Een ideaal moment met om te genieten van goed vers eten, al je vragen te stellen en met de andere gasten te converseren. (€15,- pp)

Huisdieren

Huisdieren zijn welkom na overleg. Ze zullen veel ruimte hebben om rond te rennen..

Beddengoed

Indien gewenst kan je keuken-, bad-, of beddengoed huren, zodat je het niet mee hoeft te nemen.

Yoga / Taichi Chuan

Volg een Yoga of Taichi Chuan les met Inge of Arnaud. Ben je er onbekend mee, dan leggen we het graag uit.

Oud Oze

Laat Arnaud je meenemen naar de erg oude ruïnes van Oze en ontdek de natuur rond Oze.

Sterrenkunde

Sivas heeft schitterende nachten zonder lichtvervuiling. Arnaud kan je introduceren in de wonderen van de hemel.

Wandelen

We zijn actieve wandelaars en kennen veel paden om ons heen. Vraag ons op advies.

Boshutten

We beschikken over vier boshutten indien je meer slaapruimte nodigt hebt.

GASTENBOEK

Waarderingen

Het is alsof je thuis komt

Voor de 4e maal hier. Het is alsof je thuis komt. De 4 Engelse Setters vinden het hier ook geweldig. Het is hier een fijne, rustige omgeving met veel wandelplezier. Lekkere ochtendwandeling en avondwandelingen en tussendoor nog andere wandelingen! Als het donker is fijn de krekels horen en dan de prachtige sterrenhemel; zoveel sterretjes, ontelbaar. Weer heerlijk gegeten en gezelligheid bij Inge en Arnaud. Voor volgend jaar staat er al weer een optie, tot volgend jaar dus!

Astrid, Peter en honden (Le Poème, september 2020).

MEER WAARDERINGEN

CONTACT FORM

Get In Touch

Contact Formulier


0%
Some required fields are missing. Please review the form and submit again.